PAVLAKA 180G 50%

Pavlaka je sastavni deo svakog obroka

Izbalansirana ishrana

Pavlaka je fermentisani proizvod dobijen od mleka. Kao takav najbliži je hrani koji smo dobijali još kao bebe. Neko bi rekao da je pavlaka mleko koje se jede. Ph vrednost pavlake je blizu pH vrednosti našeg organizma pa nije teško zaključiti da je kao takva veoma potrebna za izbalansiranu ishranu.

leptir
tabela PAVLAKA 180g ok
20%MM
kisela pavlaka 180g

180g

380g

Hranljiva i ukusna

Srpska kuhinja

Srpska kuhinja je tradicionalna kuhinja Srbije, koja svojstva deli sa ostalim balkanskim narodima. Veliki udeo u srpskoj ishrani imaju mlečni proizvodi. Pavlaka je uvek bila tradicionalni sastojak svake trpeze bilo kao dodatak ili satavni deo spremljenog obroka. Rasprostranjena je njena upotreba u kuvanju i pečenju.

PAVLAKA 500G
tabela PAVLAKA 180g ok
20%MM
pavlaka kantica ok

700g

Hranljiva i ukusna

Srpska kuhinja

Kisela pavlaka je kremasti mlečni proizvod dobijen ostavljanjem mleka da miruje pri čemu se masnoća iz mleka izdvaja na njegovoj površini. Skupljanjem masnoće sa njegove površine dobija se pavlaka. Usled delovanja dobrih bakterija mlečne kiseline mleko se kiseli pa time i pavlaka koja se stvara na površini. Od dužine stajanja zavisi da li će pavlaka biti kisela ili slatka kao i koliko će mlečne masti da sadrži.

tabela PAVLAKA 180g ok

AKCIONARSKO DRUŠTVO

© MLEKARA LOZNICA All Rights Reserved