kremsir

Najbitniji obrok

Doručak

Ko nije od svoje bake ili deke dobijao neizmerno mudre savete tokom svog odrastanja, ne zna šta znači biti zdravo i uhranjeno dete. Jedan od tih savete glasio je: “Doručak je  najbitniji obrok u toku dana” ili ” Vidi kako si neuhranjen”. E onda odrastete i nema više bake i deke da vam prave doručak i organizuju ishranu tokom dana. A onda uhvatite sebe da Vi imate svoje “mladunce” o kojima sada brinete. Ali današnji tempo života ne dozvoljava da se posvetite tom poslu kao nekada vaši roditelji. Zato smo mi tu da vam pomognemo. U kombinaciji sa našim “Kremsirom” svako pecivo iz pekare postaje ukusan i hranljiv  obrok. Naš “Kremsir” dopunjava pecivo hranljivim sastojcima i čini ga poželjnijim u ishrani dece. Prijatno.

KREMSIR

100g

I vi možete da napravite

Domaći krem sir

Savršeno blag i ukusan domaći krem sir. Odličan je kao namaz, možete da ga koristite za soseve, a najbolji čizkejk napravićete upravo s njim. Za sir je najbolje da koristite domaće mleko ono s najvećim procentom mlečne masti.

Potrebno je: 1 l punomasnog mleka, 2 kašike punomasnog jogurta, soli po želji, 4 sloja gaze ili veoma tanke pamučne tkanine, plastična cediljka i posuda u koju ćete cediti surutku, malo ćebe

Priprema: 1. Mleko kuvajte na tihoj vatri dok ne provri. Ako želite masniji sir, kuvajte mleko malo duže da ispari više vode. Skuvano mleko ostavite da se prohladi. Temperatura je dobra kada stavite prst u mleko i ne možete da ga držite više od 10 sekundi.

2. U tako prohlađeno mleko umešajte jogurt, poklopite, pa uvijte u ćebe i ostavite da stoji 6–8 sati na sobnoj temperaturi dok se ne ukiseli. Nakon toga prebacite posudu u frižider i držite je još toliko da se ukišeljeno mleko dobro ohladi i stegne. Što je mleko bilo masnije, kiselo mleko će biti čvršće i gušće i imaćete manje surutke pri ceđenju.

3. Sutradan malo pokvasite gazu i dobro ocedite, pa njom obložite plastičnu cediljku koju ćete staviti na jednu veću posudu. Preko gaze pažljivo ulijte kiselo mleko, ništa ne mešajte, pa ostavite u frižideru da stoji 48 sati.

4. Sir treba da se cedi, bez pritiskanja ili mešanja. Na kraju pažljivo preručite sir u neku posudu i uživate.

5. Ali ako nemate vremena zašto bi prolazili kroz sve ovo.  Mi,  sve to isto radimo umesto vas.

Običan hleb pretvara u ukusan obrok

Namaz koji menja sve

Hleb je nekada bio osnovna namirnica dok je danas samo segment u ishrani. U bogatstvu ukusa, kojim sebi ugađamo danas hleb i nema neko zastupljeno mesto. Naše razmaženo čulo ukusa ne priznaje ukus kriške hleba kao nešto što je poželjno ali se to drastično menja kada na njega namažete loznički “Kremsir”. Spoj ukusa daje neizmerno zadovoljstvo prilikom konzumiranja. Zagrizite najukusniji  hleb koji ste ikad probali. Hleb namazan lozničkim “Kremsirom”.

namaz

AKCIONARSKO DRUŠTVO

© MLEKARA LOZNICA All Rights Reserved